KVH Protocol ‘Verantwoord sporten’

Om met inachtneming van die beperkingen alles op en rond het veld en in de accommodatie in goede banen te leiden, zijn er vanuit de (lokale) overheid, het NOC*NSF en het KNKV een aantal protocollen en of richtlijnen opgesteld van waaruit het KVH Protocol ‘Verantwoord sporten’ is opgesteld. Voor vragen kan altijd contact opgenomen worden met het bestuur (secretariaat@kvhuizen.nl).

Deze versie van het protocol is opgesteld n.a.v. de maatregelen die gelden per 28 november 2021.

ALGEMEEN

GEBRUIK GEZOND VERSTAND!

Uiteraard gelden de basismaategels met betrekking tot veiligheid en hygiëne:

• heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
  • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek aan  een sportlocatie;
  • 1,5m afstand is een veilige afstand;
  • schud geen handen;
  • hoest en nies in je elleboog;
  • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht

VERANTWOORDELIJKHEID

Theo Vijfhuize is algemeen corona-coördinator.
Hij is voor de vereniging en de gemeente Huizen het aanspreekpunt voor corona gerelateerde zaken.
Theo is bereikbaar op corona@kvhuizen.nl of voor spoedeisende zaken op 06-82269118

PUBLIEK

Op dit moment is er geen publiek toegestaan bij trainingen en wedstrijden.

CORONATOEGANGSBEWIJS (CBT)

Voor het deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden voor 18 jaar en ouder en als toeschouwer van 18 jaar en ouder is het coronatoegangsbewijs (CTB), oftewel de QR-code verplicht. Ook voor toegang tot onze kantine is dit bewijs nodig voor 18 jaar en ouder. Vrijwilligers zullen dit bewijs controleren bij binnenkomst in onze accommodatie. Wij vragen leden en bezoekers om hun begrip en medewerking. Hierbij zal ook naar een ID-bewijs worden gevraagd.

Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen CTB te tonen voor het uitoefenen van hun taak. Denk hierbij aan trainers, coaches, scheidsrechters, onderhoudsmedewerkers en alle overige vrijwilligers. Ook ouders die hun kind naar uitwedstrijden rijden zijn functioneel aanwezig. Bij toegang tot de kantine zal ook aan functioneel aanwezigen een CTB worden gevraagd.
Een ouder/begeleider van een sporter met beperking hoeft geen CTB te tonen.

1,5 METER en MONDkAPJE

• iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
  •  kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;
  • jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;
  • in ruimten waar een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is, is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer men zich gaat verplaatsen.
  • tijdens het sporten hoeft geen 1,5m gehouden te worden en geen mondkapje gedragen te worden. Trainers zijn ook vrijgesteld van mondkapjesplicht.