Informatie omtrent nieuwe coronamaatregelen

Beste leden,

De belangrijkste verandering sinds afgelopen zondag is natuurlijk de sluiting van de amateursport en de horeca (dus ook sportkantines) na 17.00 uur. Na de persconferentie van vorige week, besluitvorming van KNKV, het corona debat in deTweede Kamer en onze naar voren gehaalde bestuursvergadering dus al weer een coronaupdate.

COMPETITIE en TRAININGEN
Het KNKV verandert de competitieplanning niet. Dat wil zeggen dat wedstrijden volgens het programma worden afgewerkt.​Wedstrijden die doorlopen na 17.00 uur of na dat tijdstip beginnen komen natuurlijk wel te vervallen.​
Voor het wedstrijdkorfbal (S1/S2) wordt zo snel als het weer mogelijk/toegestaan wordt een zo nodig alternatief wedstrijdprogramma samengesteld, waarmee recht gedaan kan worden aan een promotie/degradatieregeling.
De resultaten van de wedstrijden in wedstrijdkorfbal komende weken tellen niet mee voor de competitie.
Voorhet breedtekorfbal geldt dat vervallen wedstrijden zo mogelijk zullen worden ingehaald, maar die zullen pas gepland worden als er meer duidelijkheid is over wedstrijdkorfbal.
Wat voor iedereen geldt is dat er na 17.00 uur ook geen trainingen kunnen plaatsvinden, dus alle trainingen op maandag en donderdag vervallen. De TC onderzoekt de alternatieve mogelijkheden voor trainingen.

KANTINE
Op wedstrijddagen is de kantine normaal geopend tot uiterlijk 17.00 uur. Eten en drinken is alleen op een zitplaats toegestaan met inachtneming van 1,5 meter. En… vol is vol, hoewel dat zonder publiek niet snel zal zijn...

PUBLIEK
Publiek is bij trainingen en wedstrijden namelijk niet toegestaan; bij de training of wedstrijd betrokken vrijwilligers zijn wel toegestaan. De groep vrijwilligers is beperkt tot trainers/coaches en de zaaldienst.

CTB CHECK
Nog steeds geldt voor personen van 18 jaar en ouder dat toegang tot De Meent, dus tot trainingen en wedstrijden en ook de kantine, alleen is toegestaan met een ‘groene CTB check’ en dat een mondkapje verplicht is bij verplaatsing in het gebouw en dat zo goed als mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar moet worden gehouden (de 1,5 meter afstand geldt niet voor personen tot 13 jaar).
De CTB check zal voor spelers en begeleiding worden uitgevoerd door de teams en voor de kantine (in de praktijk met name alleen de chauffeurs van tegenstanders van de jeugd) door de barmedewerkers.
Zodra publiek weer is toegestaan zal voor de wedstrijddagen een CTB schema worden gemaakt voor een CTB check bij de KVH ingang.

ALGEMEEN
Belangrijk is ons vooral ook te houden aan de zgn. basisregels rondom afstand, hygiëne en gedrag. En, 17.00 uur is 17.00 uur, op dat tijdstip moet De Meent verlaten zijn, dus niet doorgaan tot 17.00 uur en dan nog douchen.
Tot slot, opnieuw een domper voor de sport, maar laten we blij zijn dat er in ieder geval nog gesport kan worden, ook al is het in tijd beperkt. En laten we hopen dat het snel weer versoepeld kan worden.